De Bekendste Chinese Automerken voorgesteld

De bekendste Chinese automerken zijn FAW (First Automobile Works), Geely, Great Wall Motors (GWM), BAIC, BYD, Chery Automobile, Brilliance, JAC Motors, Haima en Chang’an Motors. Deze bedrijven zijn allemaal gevestigd in China en produceren hoogwaardige, betaalbare auto’s.

Als je op zoek bent naar een nieuwe auto, is het zeker de moeite waard om deze automerken in overweging te nemen. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een traditionele sedan of een SUV, of een meer futuristische elektrische auto. Deze bedrijven hebben alles wat je nodig hebt. Zoals je zou verwachten van Chinese automerken, zijn alle producten van hoge kwaliteit en betaalbaar.

Deze Chinese automerken produceren voornamelijk personenauto’s, maar sommige van hen hebben ook een vrachtwagenlijn. De grootste en bekendste automerken in China zijn internationaal gezien minder bekend, maar dat begint langzaam te veranderen. Geely en Chery zijn twee voorbeelden van Chinese automerken die steeds bekender worden in andere landen.

FAW automerken uit ChinaFAW

FAW is een Chinees automerk dat in 1953 werd opgericht. Het bedrijf is gevestigd in Changchun, in de provincie Jilin, en is een van de grootste ondernemingen in China. FAW staat bekend om zijn voertuigen van hoge kwaliteit en betrouwbaarheid, en heeft een aantal populaire modellen in zijn lineup. Het bedrijf heeft ook recent samengewerkt met bekende Duitse automerken zoals Audi, Mercedes-Benz en Volkswagen, waardoor het FAW-assortiment nog meer divers is geworden. FAW is een bedrijf dat hard werkt aan het ontwikkelen van hoogwaardige voertuigen, en dat zich richt op het bieden van een uitstekende rijervaring voor zijn klanten.

FAW produceert voertuigen die gebruiksvriendelijk zijn en biedt een uitstekende rijervaring. Het bedrijf is voortdurend bezig met het ontwikkelen van hoogwaardige voertuigen en heeft een uitgebreid aanbod aan modellen, waaronder personen- en vrachtwagens. FAW biedt een uitstekende service en heeft een goede reputatie in de auto-industrie. Het bedrijf is gevestigd in China en heeft een sterke internationale aanwezigheid.

Geely

Geely is een ander populair Chinees automerk. Het bedrijf is vooral bekend vanwege zijn elektrische auto’s, maar produceert ook traditionele benzine-aangedreven modellen. Deze elektrische auto’s zijn bijzonder populair in steden, vanwege hun lage emissies.

Geely is een van de grootste en meest succesvolle Chinese automerken. Het bedrijf is opgericht in 1986 en produceert zowel ICE- als elektrische voertuigen. Geely heeft inmiddels verschillende bekende merken overgenomen, waaronder Volvo en Lotus. Volgens Techblogger ETI is het trouwens erg gericht op innovatie en mogen we van Geely verwachten dat ze een steeds grotere rol zullen spelen in de automarkt, ook in West-Europa en de Verenigde staten.

Great Wall Motors Chinees Automerk

Great Wall Motors

Het grootste Chinese automerk is Great Wall Motors. Het bedrijf produceert zowel auto’s als vrachtwagens, en heeft zijn productievestigingen over heel China verspreid. Great Wall Motors produceert traditionele modellen zoals sedans en SUV’s, maar heeft ook meer luxe opties zoals cabrio’s en sportwagens.

Great Wall is een van de grootste Chinese SUV-producenten. Het bedrijf is opgericht in 1984 en produceert voornamelijk ICE-voertuigen. Great Wall heeft inmiddels een sterke internationale positie opgebouwd en is onder andere actief in Rusland, Egypte en Australië.

BAIC Chinese Automerken LijstBAIC

BAIC is een van de grootste overheidseigen automerken in China. Het bedrijf is opgericht in 1958 en produceert zowel ICE- als elektrische voertuigen. BAIC werkt nauw samen met verschillende internationale bedrijven, zoals Mercedes-Benz en Hyundai.

BYD

BYD is een bedrijf dat gespecialiseerd is in alternatieve energie, en dit komt ook terug in zijn auto’s. Deze elektrische auto’s zijn ontworpen om zo energiezuinig mogelijk te zijn, en sommige modellen hebben een bereik van meer dan 300 kilometer op een enkele lading.

Het Chinese automerk BYD staat bekend om zijn innovatieve technologieën, waaronder elektrische aandrijving. BYD heeft zichzelf weten te onderscheiden als een toonaangevend automerk in China, en is in korte tijd uitgegroeid tot een wereldwijd bedrijf.

BYD is een van de grootste Chinese automerken. Het bedrijf is gespecialiseerd in elektrische voertuigen, maar produceert ook traditionele ICE-voertuigen. BYD heeft een sterke focus op duurzaamheid en heeft al verschillende awards gewonnen voor zijn innovatieve aanpak.

Chery Chery Automobile

Chery is een van de oudste Chinese automerken. Het bedrijf is opgericht in 1997 en produceert zowel ICE- als elektrische voertuigen. Chery is vooral bekend van zijn betaalbare auto’s, maar heeft inmiddels ook duurdere modellen in het assortiment.

Meer naamsbekendheid van Chinese Automerken

China Automerken LijstDe Chinese automarkt is de snelst groeiende ter wereld, en daarom is het niet verwonderlijk dat er steeds meer Chinese automerken op de internationale markt verschijnen. Hoewel deze merken nog niet zo bekend zijn als hun Europese of Japanse tegenhangers, beginnen ze langzaam maar zeker meer naamsbekendheid te krijgen. Geely en Chery zijn twee voorbeelden van Chinese automerken die steeds bekender worden in andere landen.

Geely is een van de oudste en grootste Chinese automerken, en heeft inmiddels vestigingen in meer dan 20 landen over de hele wereld. Het bedrijf maakt zowel personenauto’s als bedrijfswagens, en heeft zich de afgelopen jaren vooral gericht op het ontwikkelen van elektrische voertuigen. Chery is een jongere speler op de Chinese automarkt, maar heeft inmiddels al een aantal internationale prijzen gewonnen voor zijn innovatieve ontwerpen. Het bedrijf is vooral bekend van zijn personenauto’s, maar maakt ook kleine vrachtwagens en bedrijfswagens.

Als deze trend zich doorzet, zullen we in de toekomst steeds vaker Chinese automerken op de weg zien. Ze bieden namelijk een goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn steeds meer geïnteresseerd in het ontwikkelen van elektrische en duurzame voertuigen.