Engelse automerken

Britten hebben de neiging om in hun speelfilms vooral auto’s van eigen makelij te tonen.

Wie herinnert zich niet Mister Bean in zijn lachwekkende Mini Cooper? Een van de Engelse automerken die al vroeg door had dat parkeerproblemen voorkomen kunnen worden, als auto’s klein van stuk zijn.

engelse automerkenDe meeste andere Engelse automerken zijn alles behalve lachwekkend. Denk aan James Bond die in een, met technische snufjes overladen, Aston Martin zijn vijanden het leven zuur maakt. Die hoogtechnologische koppeling aan het merk zie je ook vandaag nog terug in de nieuwe Vanquish, bijvoorbeeld.

Maar Engelse automerken zijn overal ter wereld zeer geliefd.

Niet voor niets wordt Rolls-Royce gezien als de beste auto ter wereld, de motor is zo goed als niet te verslijten. Andere Engelse automerken die mondiaal een groot aanzien genieten zijn Jaguar en Bentley. De eerst genoemde is berucht om zijn jongensachtige snelheid, de ander is vooral een statussymbool.

Het is dan ook de bedoeling dat je een privé chauffeur in dienst neemt na aanschaf.

Wanneer je het hebt over Engelse automerken die de naam hebben het milieu te vervuilen, kom je al snel uit bij de Land Rover. Deze zogenaamde SUV is een ideale auto om rond te rijden op woest terrein. Zijn afmeting doet echter de ruimtebesparende eigenschappen van de Mini Cooper in een klap teniet.