Alle automerken die elektrische auto’s verkopen: een lijst

De voertuigen die op de weg circuleren worden steeds meer elektrisch aangedreven. Het is een duurzame en schonere manier van rijden. Steeds meer automerken bieden dan ook elektrische voertuigen aan. Wie kent ze allemaal? Op welke manier onderscheiden ze zich van elkaar?

Elektrische auto’s zijn steeds populairder aan het worden, en daarom hebben we dit artikel geschreven over de beste elektrische automerken. We hebben rekening gehouden met verschillende factoren, zoals ruimte en comfort, maar ook met efficiency.

Onze top 5 automerken met elektrische auto’s

In dit artikel lees je heel wat informatie over de verschillende automerken die elektrische voertuigen aanbieden. Welke modellen zijn er? Wat zijn de specificaties? Hoeveel kosten ze? Het zijn allemaal vragen die mensen zich stellen bij de aanschaf van een elektrische wagen. Wij starten alvast met onze top 5 van merken met elektrische auto’s!

BMW iX1. Elektrische auto’s van BMW

BMW maakt sinds 2013 elektrische auto’s en heeft inmiddels verschillende modellen op de markt gebracht. Het merk heeft een aantal verschillende technologieën ontwikkeld om zijn auto’s zo efficiënt mogelijk te maken. BMW’s i-Divisie is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe elektrische modellen en heeft inmiddels verschillende prijzen gewonnen voor zijn innovatieve aanpak.

2. Elektrische auto’s van Tesla

Tesla is een Amerikaans bedrijf dat zich toelegt op het maken van elektrische auto’s, zonnepanelen en accu’s. Tesla heeft verschillende innovatieve technologieën ontwikkeld, waaronder een eigen laadnetwerk en een zelfrijdende functie. Het bedrijf heeft in korte tijd een groot aantal aanhangers weten te winnen en is hard bezig om zijn marktaandeel te vergroten.

3. Elektrische auto’s van Nissan

Nissan is een van de grootste Japanse automerken en heeft sinds 2010 elektrische auto’s in het assortiment. Het merk heeft verschillende populaire modellen, waaronder de Leaf, die wereldwijd goed verkopen. Nissan is ook actief bezig met het ontwikkelen van nieuwe technologieën, zoals een draadloos oplaadsysteem voor elektrische auto’s.

automerken lijst elektrische auto's Volkswagen4. Elektrische auto’s van Volkswagen

Volkswagen is een van de grootste Duitse automerken en heeft inmiddels verschillende elektrische modellen op de markt gebracht. Het merk heeft zich toegelegd op het ontwikkelen van betaalbare elektrische auto’s voor de massamarkt en heeft daarvoor verschillende prijzen gewonnen. Volkswagen blijft zich inzetten voor het reduceren van de uitstoot van CO2 en het verbeteren van de energie-efficiëntie van zijn auto’s.

5. Elektrische auto’s van Mitsubishi

Mitsubishi is een Japanse autofabrikant die sinds 2009 elektrische auto’s produceert. Het merk heeft een aantal innovatieve modellen op de markt gebracht. Mitsubishi is één van de grootste spelers op het gebied van elektrische automerken. Het bedrijf is voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe technologieën en heeft inmiddels een aantal prijzen gewonnen voor zijn innovatieve aanpak. De Outlander PHEV, een plug-in hybride SUV, is een goed voorbeeld van deze aanpak. De SUV biedt niet alleen veel ruimte en comfort, maar is ook zeer efficiënt. Mitsubishi heeft er dan ook alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de Outlander PHEV een echte topper is op het gebied van elektrische voertuigen.

De meeste automerken verkopen elektrische auto’s

Elektrische auto’s zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij. Daarom verkopen de meeste automerken elektrische auto’s, waaronder volgende automerken: Audi, BMW, Chevrolet, Citroën, Dacia, Fiat, Ford, Hyundai, Jaguar, Kia, Lexus, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, SEAT, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Tesla, Toyota, Volkswagen & Volvo.

Alle automerken die elektrische auto’s verkopen bieden verschillende functies en mogelijkheden. Sommige automerken bieden zelfs laadpassen aan om het opladen van jouw auto te bespoedigen en gemakkelijker te maken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een automerk dat een sneller oplaadsysteem heeft, zodat je niet lang hoeft te wachten voordat je weer op weg kunt. Andere automerken bieden misschien een app aan waarmee je jouw auto kan besturen en in de gaten kan houden, zodat je altijd weet hoeveel batterij er nog over is. Zoek dus eerst uit welke functies en mogelijkheden je belangrijk vindt voordat je een elektrische auto koopt.

automerken verkopen elektrische auto

Wat zijn de voordelen van een elektrische auto?

Als je een elektrische auto gaat aankopen, geeft dit enkele voordelen.

Snelheid en prestaties

Alle elektrische auto’s zijn ontworpen om een hogere snelheid en prestaties te leveren dan hun benzine tegenhangers. Dit komt door het feit dat elektrische auto’s een continue kracht leveren, in plaats van een piekvermogen. Dit betekent dat ze sneller accelereren en een hogere topsnelheid bereiken.

Emissievrij

Een ander voordeel van elektrische auto’s is dat ze geen uitlaatgassen produceren. Dit maakt ze veel schoner voor het milieu.

Lage onderhoudskosten

Een ander voordeel van een elektrische auto is dat je minder onderhoud aan de auto hoeft te plegen. Zo heeft een elektrische auto geen motorolie nodig en zijn de remblokken minder aan slijtage onderhevig. Elektrische auto’s hebben ook minder onderdelen dan benzineauto’s, wat ook betekent dat ze minder onderhoud vragen. Dit leidt tot lagere onderhoudskosten over de levensduur van de auto. Volgens Bart Bollen, een blogger die zelf met een Porsche Taycan 4S rijdt, is de impact groot, zelfs bij dure Duitse merken.

Lage kosten per kilometer

Elektrische auto’s zijn goedkoper om per kilometer te rijden dan benzineauto’s. Dit komt door het lagere verbruik van elektriciteit ten opzichte van benzine.

Langere actieradius

Elektrische auto’s hebben een langere actieradius dan benzineauto’s. Dit komt doordat ze minder energie verbruiken per kilometer. Dit betekent dat je verder kan reizen voordat je weer moet opladen.

Kortom, elektrische auto’s bieden tal van voordelen. Als je overweegt om over te stappen op een elektrische auto, is het zeker de moeite waard om deze voordelen mee te wegen.

Een duurzame en schone wereld

Alle elektrische auto’s zijn steeds meer in trek. Dit komt mede doordat de overheid steeds meer stimuleert om over te stappen op een elektrische auto. Als je kiest voor een elektrische auto, kies je ook automatisch voor een duurzamere en schonere wereld. Elektrische auto’s produceren namelijk geen uitlaatgassen. Wel is het zo dat er CO2 uitstoot ontstaat tijdens het produceren van de elektriciteit. Dit is echter aanzienlijk minder dan bij een auto die op benzine of diesel rijdt.

Alle merken van elektrische auto’s

Alle merken van elektrische auto’s zijn goed voor het milieu en besparen geld in het brandstofverbruik. Er zijn verschillende soorten elektrische auto’s beschikbaar en ze hebben allemaal hun eigen kenmerken en voordelen. Enkele van de bekendste merken van elektrische auto’s zijn Tesla, Nissan, BMW, Audi en Renault. Als je op zoek bent naar een elektrische auto, zijn er veel verschillende merken en modellen om uit te kiezen.

Enkele voorbeelden per automerk

Tesla biedt veel innovatieve functies, zoals hun autopilot-systeem, maar ze zijn ook een van de duurdere merken. Nissan is een van de meest betaalbare elektrische auto’s op de markt en heeft ook een groot bereik. BMW is een luxe optie die een goede keuze is voor mensen die veel in de stad rijden en een groter financieel budget hebben. Audi is een andere luxe optie die een hoog bereik heeft en deze is ook geschikt voor het rijden van langere afstanden. Renault is dan weer een betaalbare optie die geschikt is voor kortere afstanden.

Als je overweegt om een elektrische auto aan te schaffen, is het belangrijk om te overwegen welk merk en model het beste bij uw behoeften past.

Een lijst van alle elektrische auto’s

Ben je op zoek naar een elektrische auto? Hier volgt een lijst van enkele modellen in elektrische auto’s die je kan kopen.

Tesla Model S Elektrische AutoTesla Model S

Allereerst is er de Tesla Model S. Deze auto is snel, stijlvol en heeft een bereik van meer dan 600 kilometer. De prijs voor deze auto is ongeveer 140.000 euro.

Jaguar I-PACE

Daarna is er de Jaguar I-PACE. Deze auto is een SUV en heeft een bereik van 470 kilometer. De prijs voor deze auto is ongeveer 82.000 euro.

Audi e-tron

Ten slotte is er de Audi e-tron. Deze auto is een SUV en heeft een bereik van 400 kilometer. De prijs voor deze auto is ongeveer 75.000 euro.

Porsche Taycan Turbo S

Een ander model dat ook populair is, is de Porsche Taycan Turbo S die een bereik heeft van meer dan 400 kilometer. Echter heeft deze wel een kostprijs van rond de 196.000 euro.

Mercedes-Benz EQC

Ook Mercedes is zeer populair. De Mercedes-Benz EQC heeft een bereik van ongeveer 450 kilometer en kost ongeveer 80.000 euro.